Enkel snittblomstdyrking du klarer selv

Skal du ha snittblomster i hagen eller på balkongen, er pluggplanter den enkleste veien å gå. En pluggplante er en ung, liten plant som ikke er ferdig utvokst. Når du får dem er de kanskje 10 cm høye, med de legger fort på seg. De plantes ut etter siste frost (17. mai) og blomstrer typisk fra juli og resten av sommeren.

Det er pluggplanter vi bruker i vår snittblomsthage - sådd fra frø og alet opp inne under vekstlys kanskje allerede fra februar. Noen planter trenger nemlig lang tid på å utvikle seg. Dette oppalet er en slags spedbarnsfase - småplantene må ses til daglig. Det er i det hele tatt en lang periode med forarbeid før man kan nyte høstingen av blomster.

Noen elsker å så frø og dulle med småplantene i vintermånedene. Men du skal ha plass, tid, kunnskap og utstyr. Å reise bort kan ikke anbefales, med mindre du har en svært pålitelig barnevakt. Så hva gjør du hvis du ønsker deg snittblomsthage, men ikke har tid og plass til frøsåing? Eller hvis såingen gikk skeis? Jo du kjøper ferdige pluggplanter! Arbeidet er gjort, de trenger bare og herdes før utplanting i krukke, pallekarm eller bed. De ser små ut når du får dem, men blir flotte og store planter på kort tid.

Lurer du på hvor mange du trenger? De skal plantes med 20 til 30 cm avstand til neste plante. Det betyr at du får plass til omkring 12-22 planter på en kvadratmeter.

Vi har salg av pluggplanter om våren, utvalget kan variere.

 
 
Forrige
Forrige

Sesong og årstid - hva slags blomster er tilgjengelig?

Neste
Neste

Tips og triks for langt vaseliv